Суббота, 28 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
Визначена п'ятірка найпопулярніших відео «Гетьманської столиці»

Визначена п'ятірка найпопулярніших відео «Гетьманської столиці»


Ютуб канал Національного заповідника «Гетьманська столиця» створено 28 квітня 2020 р. Історики заповідника на чолі з дирекцією розробили план Ютуб каналу, який передбачав заснування рубрик каналу відповідно до запланованих відеосюжетів та лекцій. Ми уважно слідкували за аналітикою нашого каналу, враховуючи вподобання наших глядачів. За час діяльності розміщено 104 відео: 83 відеосюжети, 12 відеолекцій, 4 відеоекскурсії, 2 онлайн-виставки, а також записи онлайн-вебінару та наукової конференції.

У цій статті ми хочемо звернути вашу увагу на найбільш популярні відео за період повномасштабного вторгнення росії в Україну. Адже війна вплинула на свідомість кожного і це можна спостерігати аналізуючи активність переглядів відео на нашому каналі.

Статистика фіксує зріст переглядів наших відеоекскурсій, які були підготовлені у 2020 р. Такий сплеск уваги до витоків історії України – це результат війни та, відповідно, обмежена можливість потрапити до Батурина.

Лідирує за кількістю переглядів (2922 за період війни з 2022 року) «Відеоекскурсія палацом гетьмана Кирила Розумовського», що свідчить про стрімко зростаючу зацікавленість до постаті гетьмана Кирила Розумовського та його палацу в Батурині. Один із відгуків свідчить про головне — відеоекскурсія є інформативно важливим історичним матеріалом і стимулом до відвідин столиці гетьманської: «Багато років тому була в цьому палаці, мені дуже сподобалося, це було неймовірно. Дуже хочу знову побувати в тих місцях. Атмосфера просто нереально крута, територія доглянута! Дуже дякую за це відео! Нагадало про красу тих місць!».

Війна – це біль, який вражає кожного… Війна формує наш Пантеон Героїв. Щоб увіковічити пам’ять про Героїв Батуринської територіальної громади, до 29 серпня 2022 р., для Ютуб каналу історики заповідника підготували онлайн-виставку «Герої нескореної України». Відео стрімко набирало популярності й на даний час вже має 1 426 переглядів. Так глядачі долучились до вшанування пам’яті Героїв.

 

У топі й проморолик Ютуб каналу, адже саме це відео представляє всі об’єкти Національного заповідника «Гетьманська столиця» та надихає на відвідування Батурина, столиці гетьманів, як онлайн, так і офлайн та є візитівкою Ютуб каналу. Проморолик має 1 125 переглядів. Один із відгуків свідчить, що мети створення відео рекламного характеру досягнуто «Дякуємо щиро за працю в ім’я збереження історичної та культурної спадщини України!»

Значну увагу приділяли глядачі документальному фільму-виставці «Пилип Орлик. Шлях гетьмана. Батурин», який був підготовлений до 350-ї річниці від дня народження Пилипа Орлика та до Дня Української Державності у 2022 р. Фільм розкриває 10-річний період життя Пилипа Орлика у мазепинському Батурині (1698—1708 рр.) через призму його особистих якостей, родини, кар’єри, а також середовища, у якому він жив і формувався. Сподіваємося що кожного з 924 осіб, хто переглядав цей фільм зацікавила постать українського державця, доля якого досі ще маловідома в Україні. Відгук про роботу колективу надихає нас: «Чудовий фільм! Дякую!»

Головна сторінка Ютуб каналу «Національний заповідник «Гетьманська столиця»

Усвідомити себе українцем, пізнати своє коріння та поринути в період Гетьманщини дає перегляд онлайн екскурсії «Подорож Цитаделлю Батуринської фортеці». Гетьмани і козаки відстоювали права і вольності українського народу та обороняли цілісність кордонів рідної держави, а сьогодні це роблять Збройні Сили України. Ця тяглість військових традицій усвідомлюється саме на екскурсії по Цитаделі і тому за два роки війни ті, хто не зміг приїхати до Батурина, переглянули «Подорож Цитаделлю Батуринської фортеці» 910 разів. Відгук передає настрій кожного, хто відвідав Цитадель та Батурин: «Двічі пощастило бути у Батурині, у цьому дивовижному історичному місті. Пройтися по всіх історичних місцях. Відчути його внутрішню енергію. Так хочеться ще туди приїхати. Хоч ще раз. Знаю, що відкрилися ще історичні краплинки-цікавинки. У 2015 р. востаннє там була. У Цитаделі особлива енергетика. Хоча як і всьому місті».

Проаналізувавши топові відео за період 2022—2024 рр. стає зрозуміло, що у цей нелегкий для України час кожен українець прагне пізнати себе і свій народ. Наша робота на Ютуб каналі допомагає це зробити, дає можливість знайти відповіді на запитання у глибинах історичного минулого.

Ми чекаємо вас на Ютуб каналі «Національний заповідник «Гетьманська столиця». Підписуйтесь:  https://www.youtube.com/channel/UCE8xgaIPHSkzsomu2pzvRlg.

Пізнаємо Україну і себе разом!

Підготувала Наталія Сушконаукова співробітниця Національного заповідника «Гетьманська столиця»


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/