Воскресенье, 29 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
ЄС підтримуватиме українські культурні установи

ЄС підтримуватиме українські культурні установи


Ініціатива ЄС «Ноутбуки для України» підтримуватиме українські культурні установи. Планується оцифровувати, сканувати та фотографувати документи й об’єкти, які можуть бути втрачені через війну.

Європейська комісія започаткувала цю ініціативу у грудні 2022 року. Початкова мета – зібрати й доставити ноутбуки, смартфони та планшети, щоб задовольнити основні потреби шкіл, лікарень і державних адміністрацій у найбільш постраждалих від війни областях України.

«Існує нагальна потреба в обладнанні, такому як ноутбуки, сканери та пристрої для зберігання даних, щоб мати можливість сканувати й оцифровувати документи, які належать до культурної спадщини, – йдеться у прес-релізі Єврокомісії. – Мета полягає в тому, щоб відстежувати знищені, втрачені та викрадені об’єкти культурної спадщини, відновлювати їх, зберігати й забезпечувати до них онлайн доступ».

Організації, зацікавлені в пожертві обладнання українським культурним установам, можуть написати на електронну пошту Генерального директорату Єврокомісії з питань комунікаційних мереж, контенту й технологій.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/