Вторник, 30 апреля 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Хвороби тварин у Чернігівській області


kulbabko ViktorВ Чернігівській області протягом минулого року було зафіксовано 10 пунктів захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), в яких виявлено 18 позитивних результатів аналізів проб на захворювання. Проведено відстріл 312 диких кабанів. Найбільшу суму відшкодувань домогосподарствам виплачено у Ніжинському районі — 133 тисячі гривень.

Про це зазначив 5 лютого начальник Головного управління ветеринарної медицини Чернігівської області Віктор Кульбако на розширеному засіданні колегії Головного управління ветмедицини області з підсумків роботи цієї служби на 2014 рік.

Також, як повідомив заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини області Юрій Павлішин велась активна профілактична робота щодо подальшого нерозповсюдження таких вірусних захворювань тварин, як туберкульоз, лейкоз, сказ, хвороба Ауєскі та Ньюкасла.

Протягом минулого року видано 146 ліцензій на різні види ветеринарної діяльності. Лабораторно-діагностичні дослідження в області проводили Чернігівська Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини та 21 районна лабораторія. Підрозділи та управління ветмедицини за свої послуги отримали понад 7 мільйонів гривень.

Держветінспекторами області у минулому році не допущено до реалізації понад 68 тонн неякісної продукції тваринного та рослинного походження.

У структурі служби працює 1464 спеціаліста. Річні потреби ветмедицини області в коштах складають 37,7 мільйонів гривень. Компенсувати недофінансування з державного бюджету планують за рахунок залучення коштів за послуги з лабораторних досліджень та технологічному супроводі різних ветеринарних та фітосанітарних проектів.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/