Четверг, 3 октября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
До 15 років засуджено бойовика, який воював проти Сил оборони України

До 15 років засуджено бойовика, який воював проти Сил оборони України


За матеріалами СБУ до 15 років позбавлення волі засуджено бойовика «днр», який брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони України на боці російських найманців.

Оперативники СБУ встановили, що 29-річний уродженець Чернігівщини Михайло Медвідь у квітні 2014 року добровільно вступив до так званого «батальйону «спарта «днр». Перебуваючи у рядах цієї терористичної організації, він брав участь у боях проти сил АТО на території Донецького аеропорту, де облаштовував вогневі позиції інших бойовиків.

У подальшому фігурант перейшов до іншого підрозділу терористичної організації «днр» – так званого збройного формування «розвідувальне управління республіканської гвардії «днр» на посаду «розвідника-коректувальника».

У складі цього терористичного формування зрадник продовжив воювати проти Збройних Сил України на боці ворога.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав злочинця винним за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
Йому винесено заочний вирок — 15 років за гратами.

Співробітники Служби безпеки вживають комплексні заходи для притягнення зрадника до відповідальності.

Розслідування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/