Воскресенье, 29 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
Оновлений список підозрюваних у злочинах в період вторгнення рф

Оновлений список підозрюваних у злочинах в період вторгнення рф


Аналітична система YouControl доповнена новим блоком для перевірки фізичних осіб: списком підозрюваних магістральної справи «24 лютого». Це важливо для дотримання вимог комплаєнсу та в рамках виявлення і протидії легалізації (відмивання) злочинних доходів та фінансування тероризму (сепаратизму).

"Список підозрюваних магістральної справи "24 лютого«, сформований Офісом генерального прокурора України та містить детальну інформацію про понад 660 осіб, переважно з рф, розподілених на 6 категорій. А саме:

  1. міністри;
  2. депутати;
  3. військове командування;
  4. посадовці;
  5. керівники правоохоронних відомств;
  6. розпалювачі війни та пропагандисти кремля.

Особи у списку є підозрюваними, у кримінальних правопорушеннях проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, злочинах проти основ національної безпеки України; порушенні законів та звичаїв війни; плануванні, підготовці, розв'язування та веденні агресивної війни; пропаганди війни; посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України тощо.

Офіс генерального прокурора України створив цей список як інструмент для роботи правоохоронних органів та спеціалістів у сфері фінансового моніторингу.

Для кого важливе це оновлення

Перевірка контрагента щодо причетності до легалізації (відмивання) злочинних доходів та фінансування тероризму (сепаратизму) є заходом належної перевірки контрагента під час процедур due diligence та комплаєнс. Це особливо актуально під час війни та застосування міжнародних санкцій.

Новий блок перевірки допомагає кожному бізнесу уникати підозр у фінансуванні тероризму та не потрапити під санкції при веденні фінансових операцій. А на загальному рівні — підсилює боротьбу з фінансуванням тероризму та злочинною діяльністю, сприяє створенню безпечнішого бізнес-середовища та захисту від воєнної агресії рф.

Які саме дані про підозрюваних можна побачити у YouControl

Перевірка за списком підозрюваних магістральної справи „24 лютого“ містить такі дані:

  1. категорія (міністри, депутати, військове командування, посадовці, пропагандисти, керівники правоохоронних підприємств);
  2. фото;
  3. ПІБ;
  4. посада;
  5. дата народження.

Також ви побачите червоний рівень критичності, тобто максимальний ризик зв’язків з такою особою.

Де саме можна побачити дані в системі YouControl

Інформація з цього списку відображається у блоці перевірки фізичних осіб, у розділі „Правопорушення та розшук“.

Щоб перевірити фізичну особу, вкажіть її ПІБ у верхньому пошуковому рядку на головній сторінці та натисніть кнопку „Перевірити особу“.


Відомості про наявність особи у списку підозрюваних магістральної справи „24 лютого“ з посиланням на джерело вказані у лівому навігаційному меню у вкладці  „Правопорушення та розшук“.

Посилання біля ПІБ веде на джерело даних: Список підозрюваних магістральної справи „24 лютого“. Також ви бачите червону позначку про найвищий рівень ризику.

Ці дані, разом з іншими джерелами інформації в системі YouControl, враховують понад 95% всіх джерел, визначених типологічним дослідженням »Фінансування тероризму та отримання кримінальних доходів від вчинення інших злочинів в умовах військової агресії російської федерації".

Все це покращує захист бізнесу та підвищує ефективність комплаєнс-перевірок клієнтів та фінмоніторингу. Також це буде особливо корисним професіоналам сфери правопорядку та розшуку.

Джерело: YouControl


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/