Суббота, 21 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Воїн-лісівник із Олешні звикає до миру


Копия volchenkoВолодимир Волченко захищав Україну в АТО. Він виріс у старовинній Олешні. І після навчання у Чернігівському професійному ліцеї повернувся до рідного села, пішов працювати на Олешнянський нижній склад. Був стропальником 3-го розряду.

Володя старанно і впевнено заповнював свої перші трудові сторінки, подумував і про створення сім'ї. Але мирні юначі плани перекреслили події на Донбасі. Коли з вини місцевих сепаратистів, підтримуваних імперською Росією, на сході країни вибухнув збройний конфлікт, Володимир у березні минулого року мобілізували на військову службу. А після перепідготовки у селищі Десна його направили в зону АТО.

Старший кулеметник Володимир Волченко боронив єдність нашої держави у героїчному 41-ому Чернігівському батальйоні. На блокпосту біля сіл Лозове та Камишне разом з побратимами мужньо відбивав атаки бойовиків. Вісточки з дому та від друзів-лісівників підтримували юнака у важкі хвилини.

У серпні під час жорстокого бою Володя був поранений, лікувався у шпиталях Артемівська та Харкова. А вдома на нього чекали рідні. Додавали сил їх телефонні дзвінки і поради.

Скільки було радості (і сліз теж!) у мами Олександри Геннадіївни та вітчима Володимира Михайловича, коли син переступив отчий поріг. Щасливою почувається Катя Жданюк, кохана дівчина Володі. Вона працює в Ріпках медичною сестрою і добре знає, що довелося витримати її судженому.

Весь час, коли Володимир був у АТО, у Добрянському держлісгоспі йому виплачувалася зарплата. Колеги і батьків не забували.

Зараз наш мужній земляк проходить курс реабілітації і готує документи, щоб отримати посвідчення учасника АТО.

Тепло, по-дружньому, з напутніми щирими побажаннями його зустріли у лісівничому колективі. Воїн звикає до миру.

Микола Тищенко


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/