Пятница, 27 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Через російську блокаду вугілля імпортуватиметься морським шляхом


«Центренерго» доставлятиме імпортне вугілля морським шляхом, аби уникнути російської блокади.

ПАТ «Центренерго» планує забезпечити поставки вугілля морським шляхом, аби уникнути ризиків енергетичної блокади, яку розпочала Російська Федерація стосовно України. 20 листопада до порту «Южний» прибуло перших 60 тис. тонн вугілля. Про це заявили в прес-службі ПАТ «Центренерго».ПАТ «Центренерго» — один з основних учасників ринку електроенергії, що забезпечує функції балансування енергосистеми України. У першому кварталі  та влітку  поточного року компанія не раз рятувала  державу від віялових відключень. Це призвело до погіршення її фінансового стану та до  позапланового спрацювання вугілля зі складів ТЕС.

«Ми отримуємо вугілля від державних шахт та вчасно і в повному обсязі з ними розраховуємося. Щоб забезпечити склади паливом, компанія розпочала його імпорт. Ще задовго до опалювального сезону «Центренерго» розробило та реалізувало програму дій для фінансування придбання вугільної продукції. Завдяки зусиллям органів державної влади в жовтні компанія отримала  фінансовий ресурс для закупівлі імпортного палива», — проінформувало ПАТ «Центренерго».

В компанії повідомили, що в якості основного постачальника імпортного вугілля був обраний Казахстан.На піку цінового росту це була найкраща цінова пропозиція та найоптимальніше співвідношення ціни та якості. «Центренерго» співпрацювало з одним із найбільших світових вугледобувних підприємств. З  середини листопада 2021 року Росія почала в неофіційному режимі стримувати транзит казахстанського вугілля через свою територію в бік України. З метою диверсифікації поставки вугілля ПАТ «Центренерго» уклало контракт на його доставку морським транспортом.

«Вже 19-20 листопада ми очікуємо прибуття в порт «Южний» перших 60 тис. тонн вугілля. Надалі компанія планує забезпечити поставки вугілля саме морським шляхом, аби уникнути ризиків енергетичної блокади з боку РФ», — заявили у ПАТ «Центренерго».

У компанії нагадали, що «Центренерго» сьогодні знаходиться під санкціями Росії.

Крім того, менеджмент підприємства веде переговори із провідними світовими трейдерами та виробниками вугілля зі США та Австралії про його постачання в Україну. Станом на 22 листопада вже почалося відвантаження енергетичного вугілля з порту «Южний» на адресу ТЕС ПАТ «Центренерго».


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/