Пятница, 27 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Європейські експерти перевірили роботу пунктів пропуску на Чернігівщині


Група іноземних експертів спільно з представниками Державної фіскальної служби України та Державної прикордонної служби України 19 та 23 січня відвідали пункти пропуску «Нові Яриловичі» та «Сеньківка» у зоні діяльності Чернігівської митниці ДФС.

Візити відбулися у рамках реалізації проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

На кордоні гості ознайомилися з ходом експерименту щодо оформлення легкових транспортних засобів, статистичними показниками роботи пунктів пропуску, оцінили рівень і систему обміну інформацією між ДФС та ДПСУ, ознайомились з механізмом застосування принципу «єдиного вікна» на митниці.

У Чернігівській митниці ДФС пояснили, що проект Twinning охоплює наступні компоненти: модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами, оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами та розвиток системи боротьби з корупцією. Він спрямований на виконання Україною зобов’язань у митній сфері відповідно до Угоди про асоціацію Україна – ЄС, зокрема, встановлення інституту уповноваженого економічного оператора, приєднання до Конвенції про спільну транзитну процедуру, повноцінне функціонування комплексу «Електронна митниці» та розробку ефективної антикорупційної стратегії.

Світлана СТРИЖАК


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/