Четверг, 19 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
В Ічнянській гімназії ім.Васильченка є необхідні умови для самореалізації

В Ічнянській гімназії ім.Васильченка є необхідні умови для самореалізації


Після урочистого відзначення Першого вересня, яке завжди є святом для педагогів, учнів, батьків, розпочалися робочі будні освітнього процесу. Звичайно, кожен себе відчуває частинкою гімназійної родини. Та все ж таки менеджером цього процесу є директор. Від нього залежить ділова атмосфера в педагогічному та учнівському колективах, де хочеться працювати та навчатись.

Восьмий рік очолює Ічнянську гімназію ім.Васильченка Людмила Володимирівна Куцовера. Завдяки її вдалого керівництва гімназія вийшла на новий рівень досягнень в організації навчального процесу.

Авторитет навчального закладу з кожним роком зростає. Якщо в 2016 році навчалось 355 учнів у 14 класах, то на сьогодні — 577 учнів у 24 класах, при тому третій рік поспіль набирається по три перші класи.

Учні гімназії ім.Васильченка показують високі результати на Всеукраїнських, обласних олімпіадах та конкурсах.

Цього року гордістю гімназії є 4 учні, які отримали 2 золоті та 2 срібні медалі. Феноменальні знання показали 2 учні, які під час Національного мультипредметного тестування набрали максимальну кількість 200 балів.

Колектив гімназії ім.Васильченка гордиться успіхами учениці Мар'яни Олешко, яка займається у ДЮСШ та клубі «Берег» з тренером Олегом Кравцем по боксу та привезла золоту медаль із Всесвітньої  Літньої Гімназіади.

Олег Кравець з Мар'яною Олешко

Це є підтвердженням, що директорка сформувала колектив високопрофесійних, досвідчених педагогів, які запроваджують сучасні технології у навчально-виховному процесі, застосовують нові підходи до викладання навчальних предметів, нові форми роботи у розвитку індивідуальних здібностей і обдарувань учнів.

Головне — гімназія рухається і розвивається у руслі нових потреб і вимог реформування системи освіти.

Стиль керівництва колективом у Людмили Володимирівни демократичний, більшість рішень приймається на основі врахування думки колективу та інтересів гімназії, створюється клімат доброзичливості, партнерських стосунків. Вимогливість поєднується із справедливістю, створюються необхідні умови для самореалізації.

За сім років керівництва гімназією ім. Васильченка на тендітні плечі Людмили Володимирівни лягло багато проблем по приведенню будівлі до нормативних вимог, по забезпеченню безпечних умов перебування колективів у стінах гімназії.

Цьому передувала велика робота по визначенню першочергових заходів, виготовлення проектно-кошторисної документації, пошуку коштів.

У 2020 році гімназія була включена до фінансування з Державного Фонду регіонального розвитку. Було розпочато поетапний ремонт даху, облаштування водостоків, відмостків навколо будівлі, деякі роботи в підвалах та зовнішнє утеплення. Потім ремонт гімназії був включений до Президентської програми «Велике будівництво». На жаль не багато зроблено, тому що всі плани перебила війна.

Міжнародна благодійна Всесвітня Лютеранська Федерація (Швеція) провела будівельно-монтажні роботи частини укриття. Людмила Володимирівна нині шукає спонсорів по наповненню відремонтованого укриття технічними засобами, щоб зайняти дітей під час повітряної тривоги.

Нині  за проханням Людмили Володимирівни в гімназії працює Міжнародна благодійна організація, яка відремонтувала один клас, частину коридору та закінчують ремонт учительської кімнати. Благодійники поставлять у відремонтовані кімнати меблі і деякі технічні засоби.

Людмила Володимирівна має чітку національну свідомість, з перших днів засуджувала російську агресію, в перші місяці військового стану з педагогами та обслуговуючим персоналом особисто готувала  їжу для військових, які перебували в громаді.

Находить час Людмила Володимирівна і для роботи з виборцями, вона депутат Ічнянської міської ради від політичної партії «Наш край», очолює постійну комісію з гуманітарних питань. В роботі пленарних засідань проявляє активність, відстоює інтереси виборців, зокрема освітянських закладів.

Освіта, гімназія ім.Васильченка для Людмили Володимирівни це її життя. Вона повністю віддається і присвятила себе цій роботі.

Вітаємо Людмилу Володимирівну та педагогічний і учнівський колективи з початком нового навчального року. Бажаємо великих успіхів та досягнень у навчальному процесі. Лише позитивних та хороших результатів!

На першій світлині: Людмила Володимирівна Куцовера


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/