Вторник, 30 апреля 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
Перша на Чернігівщині церква перейшла від РПЦ до ПЦУ

Перша на Чернігівщині церква перейшла від РПЦ до ПЦУ


15 січня на сході села Оленівка Борзнянського району Чернігівської області громада прийняла історичне рішення.

Релігійна громада Свято-Вознесенської парафії Української Православної Церкви (Московського патріархату) села Оленівка Борзнянського району стала першою громадою області, яка вирішила приєднатися до Православної Церкви України.

Про це повідомила ГО «С14» на своїй сторінці у facebook.

Московського попа на зборах не було. Наразі громада заявила про категоричну готовність бути в лоні української церкви.

Як зазначають активісти, ситуація на Борзнянщині складна тим, що там немає жодного українського священника. Окрім Оленівки щонайменше ще 5 парафій готові перейти під юрисдикцію ПЦУ, деякі зі священниками.

Активісти публічно звернулися до єпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія негайно відреагувати на ситуацію і забезпечити Борзнянщину священниками. У свою чергу разом із побратимами «С14» заявила про гарантії безпеки під час перехожу з цекрви московщини до автокефальної Української церкви.

Між тим, Владика Євстратій Зоря оперативно написав у Фейсбуці: «Благочинний Чернігівської області о. Сергій знає ситуацію, священик нашої Церкви з Борзни також (тож не слід стверджувати, що «немає жодного»). Перш ніж робити заклики через Фейсбук — краще більш докладно довідатися про обставини» .


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/