Воскресенье, 6 октября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Коли терпець урвався: громада Бахмача звернулася до Генпрокурора


Мальовнича Бахмаччина (Чернігівська область) має реальні шанси перетворитися на другу Врадіївку. Щоб не допустити цього, громадські активісти Всеукраїнського комітету «Наступ» забили на сполох. В інформаційному агентстві «УНІАН» вони провели прес-конференцію та розповіли журналістам про корупційні схеми та діяльність голови Бахмацької районної ради Віктора Міщука.

Віктор Міщук

Серед спікерів і місцева депутатка, яка однією з перших помітила нечесного керівника ради, коли проводили тендери щодо харчування малечі в садочках і школах. Недорахувалися місцеві бахмацькі депутати і 4 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію Будинку культури. Однак бахмаччанам увірвався терпець, коли в місті будували новий водогін.

«Нехтуючи тендерними умовами, водогін мав бути одного розміру, а він удвічі менший. Мав бути 100 метрів, а зробили 12. Відмили величезні гроші», — зазначає депутат Бахмацької райради Таїсія Марченко.

Підписи жителів Бахмача

Тоді Таїсія Марченко запропонувала оголосити голові депутатську недовіру. «За» проголосував 21 депутат, але з посади Віктор Міщук не пішов. Місцеві мешканці згуртувалися та вирішили, що діяльність нинішнього голови має перевірити Генпрокуратура.

Адже місцевим правоохоронцям люди не вірять. Громадські активісти Всеукраїнського комітету «Наступ» розповіли, як саме їх залякували люди в поліцейських погонах, коли ті збирали підписи мешканців Бахмача проти корупційної діяльності пана Міщука.

«Приїжджав до нас голова відділу поліції бахмацької і почав нам грубити, забороняти проводити законну і дозволену діяльність, а тоді, коли побачив у наших руках камеру, почав поводитися адекватно», — розповідає активіст Чернігівського осередку Всеукраїнського комітету «Наступ» Дмитро Березан.

«Одному з наших громадських активістів підсунули в двір каністру з бензином і якимсь незрозумілим устаткуванням», — зазначає громадський активіст з Бахмача Віталій Герасько.

Та, попри залякування і погрози, мешканці Бахмаччини виявили своє бажання і підписалися під зверненням до Генпрокурора про перевірку діяльності Віктора Міщука.

Бахмаяч_УніанУсі документальні докази корупції активісти відвезли до Генеральної прокуратури України.

«Ми занесли звернення Генпрокурору із 5 тисячами підписів місцевих мешканців, щоб Генпрокурор не міг не звернути на це уваги», — зрезюмує голова ГО «Всеукраїнський комітет «Наступ» Руслан Секеля.

Руслан Секеля

Тепер громадськість, депутати та активісти чекатимуть, коли до Бахмача приїде спеціальна прокурорська комісія, яка знайде та покарає винних.

Петро Забарний


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/