Вторник, 30 апреля 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Учасників Революції Гідності з Чернігівщини нагородив голова СБУ


У Києві в Національній Академії СБУ відбулася церемонія вшанування пам’яті Героїв Революції Гідності. 

В урочистому заході взяв учать Голова СБ України генерал-полковник Василь Грицак, курсанти Академії,  родичі Героїв Небесної Сотні  та учасники Революції Гідності, зокрема бійці загону «Самооборони Майдану» з Чернігівської області. Василь Грицак у своєму виступі наголосив: «Глибокий біль відвтрати найкращих синів та дочок України ніколи не мине. Ми завждипам’ятатимемо їх величну жертву заради нашого життя у вільній,незалежній, демократичній країні».

Під час церемонії було оголошено рішення курсантів про присвоєння одному з курсів Академії ім’я Андрія Галущенка. Активіст Майдану, волонтер, співробітник СБ України, відомий побратимам як Ендрю, загинув увересні 2015 року. Мобільна зведена група, до складу якої він входив,потрапила під обстріл у Луганській області.

По закінченню церемонії Голова СБУ Василь Грицак нагородив учасників Революції Гідності Подяками «За значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України», нагрудними знаками Служби безпеки України та цінними подарунками. Серед нагороджених були й представники Чернігівщини, бійці «Самооборони Майдану»: Юніс Аскеров, Віталій Курач, Олександр Кравченко, Дмитро Савченко, Олександр Ясенчук, Максим Щербина та інші.

сбу 2Голова СБУ Василь Грицак запевнив присутніх: «Для встановлення винних у загибелі учасників Революції Гідності Службою безпеки України  направлено найкращих слідчих та оперативних співробітників».

Василь Грицак пообіцяв зробити все для того,  щоб не  тільки «небесний  суд», але й українське правосуддя  покарало винних у  злочинах проти мирного Майдану.

Прес-служба «Самооборони Майдану» в Чернігівській області


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/