Четверг, 18 апреля 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
2018 рік: або реформи, або не вижити

2018 рік: або реформи, або не вижити


2018 рік – це передвиборчий для України рік. Рік сильної суспільної невдоволеності, політичної нестабільності та необхідності продовження реформ.

Саме так вважає Іван Міклош, голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ (SAGSUR).

Очікується, що 2018 рік ознаменується продовженням реформ, розпочатих у 2017 та 2016 роках. Економічне зростання на рівні близько 3%, інфляція та валютний курс стабілізувалися, спостерігається безперервне підвищення заробітної плати та пенсій. Для українців це означатиме повільне, але все ж покращення складних соціально-економічних умов.

У цьому контексті важливо, що 2018 рік означатиме для майбутнього України в середньостроковій і довгостроковій перспективі?

Саме 2018 стане дуже важливим, якщо не вирішальним. 2018 рік – це передвиборчий рік. Рік сильної суспільної невдоволеності, політичної нестабільності та необхідності продовження реформ.

2018 вплине на президентські та парламентські вибори 2019 року. Політичний цикл – це нормальне та майже неминуче явище в кожному демократичному суспільстві, а Україна, безумовно, зараз має плюралістичну демократію. В передвиборний рік політики, як правило, уникають ініціювання нових реформ, побоюючись, що за такі пропозиції їм доведеться заплатити високу політичну ціну.

Українські політики не виключення. Але в України немає іншого вибору, крім як продовжити реформи навіть у передвиборчий рік, тому що або реформи, або не вижити. В цьому відношенні 2018 рік стане вирішальним.

VoxConnector, спеціально для видання Біла хата


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/