Четверг, 28 марта 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Відзначена допомога волонтерів воїнам-землякам


Бійці 13 окремого мотопіхотного батальйону подякували волонтерам за надану допомогу. 

Нині особовий склад 13 окремого мотопіхотного батальйону виконує бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Для бійців це вже не перша поїздка в АТО. Варто згадати, що підчас першої ротації, впродовж півроку військовослужбовці батальйону виконували бойові завдання на сході України. Понад три місяці знаходилися в бойовому контакті з незаконними збройними формуваннями в одній з найгарячіших точок АТО поблизу населених пунктів Станиця Луганська та Щастя, що на Луганщині. В період другої ротації бійці 13 батальйону героїчно воювали з окупантами та незаконними бандформуваннями під Дебальцево та Вуглегірськом.

01В зоні проведення АТО а також в ході відновлення боєздатності батальйону у базових таборах та місцях постійної дислокації, волонтери, небайдужі підприємці з Чернігівщини та інших регіонів України активно долучалися до ремонту автомобільної та військової техніки. Зокрема, представники  волонтерської організації «Територія життя» доставили 13 батальйону в зону проведення АТО майже 20 кубометрів лісоматеріалів для обладнання бойових позицій та бліндажів.02Фахівці цієї організації відремонтували та повернули до «строю» три бойові розвідувально-дозорні машини. Також вони придбали та передали на «озброєння» батальйону два реанімаційні автомобілі на базі «Ford Transit» для евакуації поранених і надання швидкої медичної допомоги та джип «Hyundai Galloper».

А чернігівець Віктор Горелик придбав для вояків — лазню на колесах. Вона використовується, як за прямим призначенням, так і для сушіння одягу. Микола Кампанієць в свою чергу передав в підрозділ вантажівку ЗІЛ 130.

06Вся ця техніка, за допомогою волонтерів Чернігівщини та небайдужих земляків обладнувалася та оснащувалася усім необхідним для виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції та відправлялася на Схід України нашим воїнам-землякам.

05Варто згадати і про підприємця-волонтера з Харківщини Максима Ржевського, якій безпосередньо в зоні проведення АТО, в польових умовах здійснював складні ремонти двигунів бойових машин та автомобільної техніки.

07За словами командування 13 батальйону надана волонтерами техніка і зараз активно використовується на Сході нашої країни.08Від імені військовослужбовців частини, наказом командира батальйону, за особистий внесок в забезпеченні технікою та матеріалами для виконання бойових завдань в зоні проведення АТО, проявлений патріотизм, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Сухопутних військ Збройних Сил України вищевказаних волонтерів та інших активістів відзначено подяками.

09Із зони проведення АТО, ці подяки було передано на Чернігівщину. Приємну місію нагородження волонтерів виконав учасник АТО, ветеран Збройних Сил України та 13 окремого мотопіхотного батальйону, голова Чернігівської обласної організації товариства сприяння оборони України підполковник запасу Ігор Бизган.

10

11

12

13

14

Вадим Мисник


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/