Среда, 2 октября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
Помічникам депутатів пропонують збільшити зарплати

Помічникам депутатів пропонують збільшити зарплати


Народна депутатка Галина Третьякова з фракції «Слуга народу» ініціювала законопроєкт про підвищення зарплат помічникам народних депутатів. Спільний фонд оплати праці помічників-консультантів пропонують збільшити з 88 до 132 тисяч гривень на місяць – це гроші на всіх помічників.
“Відповідно до закону, нардеп може мати до 31 помічника-консультанта. Це не значить, що всі ці люди будуть отримувати понад 100 тисяч гривень зарплати на місяць. Спільний фонд означає, що цю суму ділять між усіма помічниками депутатів. Але якщо у депутата лише один помічник – тоді, справді, він зможе отримати цю суму”, – коментує Ірина Корженкова з Центру спільних дій.  
Аналітикиня пояснює, що у 2024 році підвищення зарплат не потребуватиме додаткових видатків з бюджету. Це зроблять за рахунок економії фонду оплати праці.
“На початку року було 423 нардепи, а зараз їхня кількість зменшилася до 401. Також у народних обранців немає оплачуваних відпусток під час воєнного стану. У такий спосіб цьогоріч вдасться зекономити”, – пояснює експертка.
Проте, за словами Ірини Корженкової, у 2025 році додаткові видатки у бюджет все ж доведеться закласти.
“Якщо людина добре виконує свою роботу – потрібно її заохочувати. Але інше питання – наскільки це доцільно в нинішніх умовах”, – коментує аналітикиня.
Як альтернативу, у Центрі спільних дій наразі пропонують запровадити для помічників нардепів освітні чи соціальні бонуси.
Наразі законопроєкт направлено на розгляд комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Громадяни можуть надсилати свої пропозиції до цього комітету за цим посиланням.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/