Воскресенье, 29 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
Остання хвилина матчу виявилася для чернігівських футболістів фатальною

Остання хвилина матчу виявилася для чернігівських футболістів фатальною


Матч дев’ятого туру другого етапу Чемпіонату України в Першій лізі футболісти ФК «Чернігів» провели 19 травня вдома проти тернопільської «Ниви».

Гра розпочалася із вшанування хвилиною мовчання загиблих під час бойових дій російсько-української війни.

Слід зазначити, що після двох матчевої дискваліфікації на тренерську лаву повернувся головний тренер чернігівців Валерій Чорний.

Цей матч мав вирішальне для «тигрів» значення, адже перемога у грі надала б шанси на збереження прописки у Першій лізі.

Гру обидві команди розпочали у швидкому темпі, і вже на 8-й хвилині тернополяни вийшли вперед. Марко Кицун прицільним ударом із далекої відстані розпечатав ворота чернігівців.

«Тигри» прагнули відігратися і на 30-й хвилині це їм вдалося зробити. Владислав Школьний виконав навісну передачу у штрафний майданчик гостей і Павло Федосов підправив м’яч у ворота.

На початку другого тайму «тигри» вийшли вперед. Джіліндо Безгубченко замкнув прострільну передачу Павла Федосова.

Після пропущеного голу футболісти «Ниви» почали проводити масовані атаки на ворота чернігівців, але господарі поля вправно захищалися і на 74-й хвилині впіймали суперника на контратаці. Павло Федосов, вийшовши віч-на-віч із голкіпером «Ниви» Іллею Ольховим, майстерно переграв його і відправив м’яч в сітку воріт.

Матч потихеньку наближався до завершення і «тигри» вже подумки святкували перемогу, але не так сталося, як гадалося. В доданий арбітром час, протягом останніх двох хвилин гри тернополяни забили два голи. Андрій Різник завершивши стрімку атаку гостей, скоротив рахунок до мінімуму. А на останній хвилині матчу Олег Хруставка, замкнувши подачу з кутового, зрівняв рахунок.

Отже, після нічиєї з тернопільською «Нивою» з рахунком 3:3 чернігівські футболісти опускаються на останню, десяту сходинку у групі «вибування» і втрачають всі шанси на збереження прописки у Першій лізі. Лідирує у групі «вибування» чернівецька «Буковина».

В «чемпіонській» групі, львівські «Карпати» та петрівський «Інгулець» достроково забезпечили собі вихід до Прем’єр-ліги. Наступний матч між цими командами вирішить долю золотих нагород Чемпіонату.

Матч останнього, десятого туру другого етапу Чемпіонату України в Першій лізі ФК «Чернігів» проведе на виїзді 25 травня проти харківського «Металіста».

Результати матчів 9 туру

Група «Вибування»:

ФК «Чернігів» — «Нива» (Тернопіль) 3:3.

«Діназ» (Вишгород) — «Металіст» (Харків) 0:0.

«Кремінь» (Кременчук) – ФК «Хуст» 1:0.

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — «Буковина» (Чернівці) 2:3.

«Металург» (Запоріжжя) — «Поділля» (Хмельницький) 2:0.

Група «Чемпіонська»:

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) — «Вікторія» (Суми) 1:0.

«Епіцентр» (Кам'янець-Подільський) — «Інгулець» (Петрове) 1:3.

«Агробізнес» (Волочиськ) — СК «Полтава» 3:1.

«Кудрівка-Нива» (Бузова) — ФСК «Маріуполь» 1:1.

«Карпати» (Львів) — «Лівий Берег» (Київ) 3:3.

Олександр Молибога


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/