Воскресенье, 29 сентября 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно
Фінансових порушень на 2,4 млн грн виявили на об’єкті державної власності

Фінансових порушень на 2,4 млн грн виявили на об’єкті державної власності


Виплата заробітної плати науковим співробітникам та квитковим касирам, які були задіяні у наданні платних послуг у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», зокрема, проведення оглядових екскурсій, продаж квитків на оглядові екскурсії, отримання вхідної плати за відвідування пам’яток та виставкових залів здійснювалося виключно за рахунок коштів загального фонду кошторису, тоді як це слід було здійснювати за рахунок спеціального фонду кошторису. Такі порушення під час перевірки фінансово-господарської діяльності Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» встановили ревізори Управління Північного офісу Державної аудиторської служби в Чернігівській області.

Про це повідомляє bilahata.net з посиланням на інформацію вищезазначеного Управління.

Це спричинило необґрунтовані витрати коштів загального фонду кошторису на суму 1,1 млн гривень.

Заповідник впродовж охопленого контролем періоду недоотримав доходів від здачі в оренду нерухомого майна (пам’яток архітектури та культурної спадщини) на загальну суму 1,3 млн гривень.

Крім того, орендарі (релігійні організації) не відшкодували вартості фактично отриманих послуг з охорони зазначених пам’яток, які здійснювались Управлінням поліції охорони в Чернігівській області на підставі укладених із заповідником договорів.

В Управлінні Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області зазначили, що за результатами ревізії об’єкту контролю надіслано вимогу щодо усунення виявлених ревізією порушень законодавства. Про результати ревізії поінформовано Міністерство культури та інформаційної політики України.

Матеріали ревізії передано Управлінню Служби безпеки України в Чернігівській області.


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/