Четверг, 25 апреля 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Сусід не сплачує «комуналку»? Доведеться вам за нього сплатити!


Багато точаться усіляких розмов щодо «позитивності» ОСББ. Можна ще було б вести дискусію, якби не останні рішення владних та різного роду відомчих інституцій (газових, енергетичних тощо) стосовно установлення «силоміць» будинкових лічильників. Чому ж так активно та цілеспрямовано почали ставити лічильники на будинки (спільні), а не в квартири (індивідуальні).

При реалізації відповідного Закону про створення ОСББ ігноруються усілякі «людські» норми. На цьому наголосила 29 червня народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександра Кужель. 

За словами О.Кужель, відповідний закон щодо створення ОСББ має чимало нюансів, його варто вивчати уважніше. А поправки до закону, розроблені ВО «Батьківщина», не були взяті до уваги. Це стосується, по-перше, принципу добровільності об`єднання жителів, по-друге, на базі старого житлового фонду варто створювати ОСББ лише після капітального ремонту. Крім того, є чимало інших ризиків. «Ви залишаєтеся власником тільки власної квартири. Якщо не створили ОСББ, то ЖЕКи, що перетворилися на акціонерні контори, чекають, аби стати у вас управителями. Заробітну плату управитель сам собі установлює, хто вивозить сміття і за якими тарифами, сам вирішує, він працює з монополістами. Однак якщо лопнула стіна у вашій квартирі, то це ваша проблема», − наголошує народний депутат.

Також не менш болючим у діяльності ОСББ буде питання щодо сплати «комуналки», прогнозує нардеп: «Це наступна сходинка рабства. Якщо ви сплачуєте за лічильником, а я, наприклад, ні, то показники знімають з будинку і суму ділять на всіх мешканців, не залежно — з лічильником ви чи ні. Якщо людина не платить взагалі, то ви маєте зібратися та разом сплатити борг, або монополіст має право відключити увесь будинок. І за борги можуть забрати вашу власність. Партія влади нещодавно узаконила діяльність колекторів. Вони можуть до вас прийти і забрати певні речі, можуть навіть продати вашу квартиру. Там права споживачів не захищені зовсім».


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/