Пятница, 19 апреля 2024   Підпишіться на отримання новин  RSS  Лист редактору
Популярно

Важливо відповідально ставитися до статевого життя та стосунків


Першого грудня чернігівцям запропонували долучитися до акції «Стрибок до розуміння». Організатором заходу виступила громадська організація «Жменя», яка вже тривалий час реалізовує інформаційні проекти та програми, спрямовані на збереження репродуктивного здоров’я.

1 грудня весь світ відзначає День боротьби зі СНІДом. Активісти та волонтери «Жмені» вирішили нагадати чернігівцям про те, що поруч можуть жити люди, які страждають від цієї недуги або втратили когось з близьких, друзів, знайомих через цю хворобу. Саме тому акція «Стрибок до розуміння» нагадала містянам, що зробивши один крок назустріч, можна підтримати, зрозуміти або допомогти людям, які страждають від СНІДу або ВІЛ-інфіковані. І символічно, перестрибнувши через мега-скакалку та отримавши червону стрічку, людина розуміє, що СНІД – це лихо, яке може торкнутися кожного. Організатори акції наголосили на тому, що кожен має усвідомлювати загрозу цієї хвороби і  важливо відповідально ставитися до статевого життя та стосунків. Але не варто відштовхувати людей, які борються зі СНІДом або живуть з ним.

P1020235«Часто для розуміння людей дуже складно зробити крок назустріч. У ситуації розуміння ВІЛ-позитивних людей цей крок стає все меншим і повільнішим. Українське суспільство, на жаль, до сьогодні не звикло сприймати людей, хворих на СНІД повноправними членами суспільства. Тому ми пропонуємо зробити не маленький крок, а великий стрибок назустріч ВІЛ-позитивним людям», — зазначила керівник «Жмені» Регіна Гусак.

P1020236Багато чернігівців, особливо студенти, долучилися до акції «Стрибок до розуміння». Молодь прийшла до Мегацентру, щоб стрибаючи через мега-скакалку, пітримати тих, хто опинився у біді, але прагне повноцінно жити та допомагати суспільству боротися із цією недугою. На думку учасників акції, слід пам’ятати: всі люди рівні. І хоча суспільство не завжди визнає це, але люди з ВІЛ такі самі його члени як і люди без цієї хвороби.

P1020246Активісти «Жмені» під час акції провели опитування учасників якими шляхами поширюється СНІД. На більшість питань учасники давали правильні відповіді та розвінчували міфи про передачу інфекції повітряним шляхом. «Я вважаю, що подібні акції викривають приховані проблеми статевих стосунків та допомагають людям усвідомити це. На мою думку, люди мають пам’ятати про те, що секс має бути захищеним та безпечним», — поділилася своїми думками одна з учасниць акції.

P1020255Кожен учасник акції, який зможе перестрибнути через мега-скакалку, отримає стрічку як символ порозуміння з ВІЛ-інфікованими

P1020261Акція проходила в рамках проекту «Здорова родина — здорова країна» за підтримки програми «Здоров’я жінок України».

Регіна ГУСАК, «ЖМЕНЯ»


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

© 2024 Біла хата
Наші матеріали розміщувати в інших виданнях дозволяється лише при умові зазначення гіперпосилання публікації на сайті http://bilahata.net/